Η Επανάσταση της Δημιουργικότητας

Στις μέρες μας ο κόσμος γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός, όλοι φαίνεται να έχουν πρόσβαση σε όλα. Οι πληροφορίες έχουν γίνει δωρεάν, διαθέσιμες σε όλους και είναι έτοιμες.

Πού χωράς εσύ σε αυτό τον κόσμο; Ποιο είναι το πλεονέκτημα που έχεις μόνο εσύ και κανένας άλλος;

Τι είναι Δημιουργικότητα;

Ας ξεκινήσουμε από το τι ΔΕΝ είναι. Δεν είναι ανασύνθεση. Το να παίρνεις κομμάτια που είναι έτοιμα και να τα επαναλαμβάνεις χωρίς στην ουσία να λύνεις κάποιο πρόβλημα και απλά να μιμείσαι, δεν είναι δημιουργικότητα.

Το να εμπνέεσαι ή να κάνεις παρόμοιες δομές είναι αποδεκτό, όμως η δημιουργικότητά σου θα φανεί στον τρόπο, καθώς και στο αποτέλεσμα το οποίο παράγεις: το αντίκτυπο που θα καταφέρεις να έχεις στους άλλους ανθρώπους γύρω σου.

Η δημιουργικότητα είναι κάτι φρέσκο, κάτι αυθεντικό, κάτι που βοηθάει τη ζωή, δεν την πάει πίσω. Είναι κάτι που στην αρχή τρομάζει τους άλλους, αλλά που ταυτόχρονα δε μπορεί κανείς να παραβλέψει και, στο τέλος, να αγαπήσει.

Η δημιουργία γίνεται χωρίς μυαλό. Το ανοιχτό μυαλό, όσο ανοιχτό κι αν είναι, παραμένει μυαλό, στα όρια της μνήμης. Οπότε και ο πιο ‘’ανοιχτόμυαλος’’ παραμένει παλιακός. Μόνο αυτός που καταφέρνει να πάει πέρα από το μυαλό ειναι αληθινά δημιουργικός, μπορεί να λύσει τα νέα προβλήματα και τις νέες απαιτήσεις στις οποιές εκτιθόμαστε καθημερινά.

Αν θέσουμε σε δράση τις δημιουργικές ιδέες, συνήθως οδηγούν σε γεγονότα που δε θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε πώς είναι δυνατά. Και αυτό είναι καλό. Διότι ακόμη και η φαντασία μας έχει όρια. Απλά ανακυκλώνει τις ‘’ιστορίες’’ που μας είπαν πως είναι οι καλύτερες ή προσπαθεί να ανακατασκευάσει μια παλιά ανάμνηση. Αν θέλει κάποιος να λυτρωθεί από τα προβλήματα που τον βαραίνουν και να ζήσει μια ζωή πέρα και από τα πιο τρελά του όνειρα, είναι απαραίτητο να ξεκλειδώσει τη Δημιουργικότητά του.

Όποιος έχει πρόσβαση σε αυτή την πλευρά του εαυτού του, που είναι άκρως δημιουργική, έχει πρόσβαση στην πηγή της δημιουργίας. Είναι ικανός να λειτουργήσει με τρόπους που οι υπόλοιποι ίσως θεωρούν απίστευτους.

Είτε είσαι ζωγράφος, είτε είσαι συγγραφέας, μουσικός ή στον καλλιτεχνικό τομέα γενικότερα, ένα είναι σίγουρο: οι παλαιοί τρόποι δεν μας εξυπηρετούν πλεόν. Και η δημιουργία ανθίζει μόνο σε ξεχωριστούς ανθρώπους. Η αλήθεια, όμως, είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Αυτή την αλήθεια έχουν προσπαθήσει αρκετοί να θάψουν και να περιορίσουν. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που υποφέρεις. Όλα τα χρόνια σε κράτησαν έτσι και για αυτόν ακριβώς το λόγο έχω συνθέσει μια σειρά βίντεο, που σε συνδυασμό με ασκήσεις θα σε ελευθερώσουν από αυτά τα δεσμά και θα αφήσουν την προοπτική σου ελεύθερη. Αν είσαι έτοιμος να κάνεις το βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αν όλοι οι άλλοι τρόποι σε έχουν απογοητεύσει και θες πραγματικά αποτελέσματα, τότε θα ήταν χαρά μου να σε βοηθήσω (κάνε κλικ στην εικόνα).

error: Content is protected !!