Πώς πιστεύεις ότι η εκπαίδευση στο Plymouth College of Art σε επηρέασε καλλιτεχνικά και δημιουργικά;

 

Οι σπουδές μου στο Plymouth College of Art, τώρα γνωστό ως Arts University Plymouth, ήταν για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μια απο τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωής μου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ως εικονογράφος, έμαθα πως μπορώ να εντάξω την απαραίτητη έρευνα που χρειάζεται πίσω απο κάθε πρότζεκτ, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό. Τώρα πλέον η συλλογή εικόνων και απαραίτητων πληροφοριών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας πίσω απο κάθε έργο μου. Για παράδειγμα, λατρεύω να μαθαίνω την ιστορία και την βιογραφία που κρύβεται πίσω απο οποιονδήποτε άνθρωπο πριν δημιουργήσω ένα πορτραίτο, καθώς πιστεύω οτι με βοηθάει να απεικονίσω καλύτερα το βλέμμα,τον χαρακτήρα και την ψυχή του, το οποίο προσδίδει ένα πιο ‘’ζωντανό’’ αποτέλεσμα.

Έμαθα επίσης πως να προσαρμόζω τη δουλειά και τη δημιουργικότητα μου και σε πιο εμπορικούς τομείς της τέχνης, όπως είναι τα εξώφυλλα βιβλίων, άρθρα περιοδικών και τέλος, τον προσωπικά αγαπημένο μου τομέα, ο οποίος είναι η εκτύπωση των δημιουργιών μου σε ύφασμα για την δημιουργία ρούχων. Τον τελευταίο χρόνο τον σπουδών μου, ασχολήθηκα ολοκληρωτικά με αυτόν τον τομέα με μεγάλη επιτυχία και είναι κάτι που θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ ξανά στο μέλλον, καθώς η τέχνη και η μόδα είναι το πάθος μου.

Ένας λιγότερο καλλιτεχνικός τομέας που με βοήθησαν αρκετά οι σπουδές μου, είναι ο τομέας του branding και του marketing. Πλέον είναι απαραίτητα για την εξέλιξη ενός ελεύθερου επαγγελματία καθώς και οποιαδήποτε επιχείρησης. Τέλος, οι καθηγητές μας παρακινούσαν στη συνεργασία με άτομα απο διαφορετικές ειδικότητες και καλλιτεχνικούς χώρους, το οποίο ήταν απελευθερωτικό και με βοήθησε στο να διευρύνω τους καλλιτεχνικούς μου ορίζοντες.

Η επαφή και συνεργασία με άτομα από άλλες ειδικότητες όχι μόνο με βοήθησε να μάθω πώς δουλεύουν άλλα δημιουργικά επαγγέλματα, αλλά και πως μπορεί απο την συνεργασία αυτή να δημιουργηθεί μία ιδέα και ένα αποτέλεσμα που ίσως μην ήταν εφικτό διαφορετικά. Οι σπουδές μου με έκαναν να αναγνωρίσω το πόσο σημαντικό είναι για έναν καλλιτέχνη να γνωρίζει δημιουργικά άτομα ανεξαρτήτως κατηγορίας και να είναι μέλος μιας κοινότητας, όπου μπορεί να αποκτήσει νέες επιρροές, να συζητάει τις ιδέες και τις γνώσεις του.

 

 Υπάρχουν Έλληνες καλλιτέχνες ή γενικότερα ελληνικά στοιχεία που να εμπνέουν τη δουλειά σου;

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες τους οποίους θαυμάζω και με εμπνέουν πέρα απο τον χώρο της ζωγραφικής, όπως αρκετοί Έλληνες ηθοποιοί και τραγουδιστές. Γενικότερα με τραβάει αρκετά ο παλιός Ελληνικός κινηματογράφος με τον οποίο μεγάλωσα και εγώ αλλά και η οικογένεια μου. Ψάχνοντας τα πορτραίτα που έχω δημιουργήσει ανά περιόδους, θα δείτε πορτραίτα με Έλληνες ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Λάμπρος Κωσταντάρας κλπ.

Οι ελληνικές ταινίες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής τηλεόρασης και θεωρώ πως είναι ένα απο τα λίγα πράγματα που μπορούν πλέον να φέρουν κοντά άτομα διαφορετικών ηλικιών μέσα σε μια οικογένεια. Επίσης θεωρώ πως εκείνα τα χρόνια υπήρχαν ακόμη αρκετά ταμπού, όσον αφορά τις γυναίκες σε καλλιτεχνικά επαγγέλματα, οπότε τρέφω μια ιδιαίτερη εκτίμηση προς τις γυναίκες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου καθώς και τις τραγουδίστριες εκείνης της εποχής.

Θαυμάζω το γεγονός ότι είχαν αρκετό πείσμα και πίστη στις δυνατότητες τους έτσι ώστε να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και πολλές φορές να έρθουν αντιμέτωπες με την οικογένεια τους καθώς και με την άποψη της τότε κοινωνίας.

Συνδεθείτε Μαζί Με Την Καλλιτέχνη: Angela Datseri Art 

Για να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη κατεβάστε τώρα την εφαρμογή μας Colors Magazine και βυθιστείτε σε έναν κόσμο τέχνης.

Δείτε μέσα στο μυαλό ταλαντούχων καλλιτεχνών και δημιουργών μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις σχετικά με τις καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις, την έμπνευση και φιλοδοξίες τους. Αποκτήστε μια μοναδική οπτική γωνία στον κόσμο της τέχνης.

 

error: Content is protected !!