Ζωγραφίζεις από μικρή ηλικία; Πώς ξεκίνησε η καλλιτεχνική σου πορεία;

Από μικρή ήμουν συνέχεια σε ένα περιβάλλον πλούσιο με τέχνη. Ξεκίνησα να ζωγραφίζω σε νεαρή ηλικία, κυρίως στο Δημοτικό και λίγο στο Λύκειο. Στη συνέχεια, ασχολήθηκα περισσότερο με τη μουσική και το θέατρο, αλλά πάντα είχα μια σχέση με τη ζωγραφική.

Το ξαφνικό ξεκίνημα μου στη ζωγραφική ήρθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν βρέθηκα σε ένα μικρό χωριό στην Πελοπόννησο μαζί με τους γονείς μου για έναν μήνα και κάτι. Το χωριό αυτό είχε μόλις πέντε μόνιμους κατοίκους και λίγες παροχές. Τυχαία, ο γείτονάς μας, ένα ζευγάρι γύρω στα 65-67, που είχε το δικό του εργαστήριο γλυπτικής από αλουμίνιο δίπλα από το σπίτι μας, μου έδωσε μπογιές που είχε εκεί.

Ξεκίνησα ατομικά να πειραματίζομαι με τα χρώματα και σιγά-σιγά η ζωγραφική έγινε μεγάλο μέρος της ζωής μου. Αρχικά ήταν κάτι τυχαίο και ξαφνικό.

Ενώ η καραντίνα έκανε δύσκολο να βρω χρώματα και καμβάδες, η ηρεμία και ο ελεύθερος χρόνος που είχα τότε στη Λέσβο με βοηθήσαν να ανακαλύψω το στυλ μου πιο ενεργά.

Έτσι λοιπόν, γενικά, ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη ζωγραφική αυτόν τον περίεργο και απροσδόκητο χρόνο της πανδημίας.

Το στυλ σου πιστεύεις ότι έχει εξελιχθεί; Και πώς έχει εξελιχθεί;

Σίγουρα, από τη στιγμή που ήρθε το σπρέι στη ζωή μου, ένιωσα σαν να ξεκινούσα πάλι από την αρχή. Ήταν ένα φρέσκο ξεκίνημα. Το ξαφνικό αυτό γεγονός με ενέπνευσε, και παρότι ίσως επειδή φαίνεται να ακολουθώ τα ‘συμβατικά’ πρότυπα, βρήκα το σπρέι πολύ διαφορετικό και ενδιαφέρον.

Αυτό που με ενθουσίασε είναι πως χρησιμοποιώ το σπρέι με έναν τρόπο που δεν είναι απόλυτα συνηθισμένος. Δεν το χρησιμοποιώ με τον τυπικό τρόπο που συνήθως χρησιμοποιείται για γκράφιτι, αλλά προτιμώ να αναμειγνύω πολλά χρώματα μαζί δίνοντας ένα αίσθημα κίνησης και εναλλαγής.

Επιστρέφοντας στην ερώτησή σου για το πώς έχει εξελιχθεί το στυλ μου, ναι, με την είσοδο του σπρέι στη ζωή μου, ακολούθησε και η φωτογραφία.

Και εδώ είναι αυτό το παράδοξο, διότι και η φωτογραφία θεωρείται κάτι πιο παραδοσιακό, είναι κάτι που παρουσιάζει κάποια αντίφαση…

Για να δείτε ολόκληρηρη τη συνέντευξη κατεβάστε τώρα την εφαρμογή μας Colors Magazine και βυθιστείτε σε έναν κόσμο τέχνης.

Δειτε μεσα στο μυαλό ταλαντούχων καλλιτεχνών και δημιουργών μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις σχετικα με τις καλλιτεχνικές τους προσεγγισεις, την έμπνευση και φιλοδοξίες τους. Αποκτήστε μια μοναδική οπτική γωνία στον κόσμο της τέχνης.

Η πρώτη έκδοση είναι ΔΩΡΕΑΝ

Όλα τα επερχόμενα τεύχη θα είναι διαθέσιμα επισης δωρεαν με μια δοκιμαστικη version που μπορειτε να ακυρωσετε οποτε θελησετε.

 

error: Content is protected !!